menu Home

Band Stage Performance Coaching


                                     Band Stage Performance Coaching

                               

Voor elke band die zijn Stage Performance skillz naar een hoger level willen brengen. Ik ga samen met jullie intensief aan de slag zodat jullie Stage Performance succesvoller en professioneler wordt. Of het nu gaat om een beginnende of ervaren band, deze coaching is voor iedereen die zijn Stage Performance naar een hoge level wil brengen.

We werken aan vaardigheden zoals improviseren en jezelf presenteren. Daarbij heeft elke band zijn unieke eigenschappen. We halen de sterke punten naar voren en zorgen dat er gewerkt wordt aan de verbeterpunten.

Waarom band Stage Performance coaching?

Tijdens de band Stage Performance Coaching komt alles aan bod. Niet alleen de presentatie op het podium maar ook de muziek. Ik ga met ieder bandlid aan de slag zodat ieder tot z’n recht komt en jullie op deze manier een unieke sound creëert voor jullie band. Verder werken we aan zelfvertrouwen chemie en uitstraling. Hierdoor krijg je een beter samenspel en knallende solo’s. Een band die stevig in zijn schoenen staat geeft een betere Stage Performance!

POWER & ENERGIE

Bij een coachingsessie geef ik jullie tools waarmee je als band krachtig kunt beginnen en we gaan kijken welke voorbereidingen je daarvoor nodig hebt. Want voorbereiding is de sleutel! Ook speelt mimiek en beweging een belangrijke rol bij een energieke uitstraling. Ik geef jullie praktische tips waar jullie direct mee aan de slag kunnen. Verder leren jullie vanuit een eigen identiteit, power en energie uit te stralen. Maar je leert ook hoe belangrijk het is ‘to enjoy the music’ en het podium.

INTERACTIE MET ELKAAR

Hoe kun je effectiever samen werken en hoe maak je contact met elkaar op het podium. Creëer een goede balans tussen jouw en de andere bandleden. Ik help jullie in het verbeteren van het samenspel en een spetterende show te geven.

INTERACTIE MET HET PUBLIEK

Hoe maak je contact met het publiek en hoe houd je de aandacht vast. Je boodschap, je arrangement de beleving, alles speelt hierin mee. Creëer een goede balans tussen jouw en het publiek. Het is ten slotte een samenspel. Ik vertel je alles over dit samenspel en hoe jij het publiek daarin kunt sturen, leiden en dirigeren.

BAND EN TEKST INTERPRETATIE 

Tekst beleving is zo belangrijk voor het overbrengen van een nummer of een verhaal. Elk woord dat je zingt en elke snaar die je raakt, telt. Het is daarom goed om jullie in te leven in een nummer en samen te kijken welke sfeer hierin bij jullie past. Bij Band Stage Performance Coaching geef ik je hiervoor handvatten die jullie mee kunnen nemen en kunnen toepassen op de nummers.

UITSTRALING

Wat stralen jullie uit en wat willen jullie uitstralen? Heb je invloed op je uitstraling en hoe doe je dat? Hoe creëer je een juiste vibe met je uitstraling? Allemaal vragen waar we mee aan de slag gaan. Bij Band Stage Performance Coaching vertel ik jullie alles over uitstraling en hoe je dit kunt verbeteren. Het band image speelt hierin een rol, de vibe tussen jullie en het publiek maar ook zelfexpressie. Ook de vibe op het podium is hierbij belangrijk! Allemaal zaken waar ik tools voor geef die jullie gelijk kunnen toepassen.

MIC HANDLING

Bij mic handling gaan we niet zozeer de technische kant belichten al hoewel deze wel kort wordt aangestipt. We gaan ons meer richten op de praktische kant van mic handling. Dus hoe integreer je de microfoon in je stage performance. Hierbij moet je denken aan microfoongebruik bij je interactie met het publiek of met de bandleden. Ook komt het repeteren met de microfoon en microfoon standaard, aan bod. Want juist de microfoon standaard kan een waardevol attribuut zijn welke je kan gebruiken in je Stage Performance.

 ZANG EN BEWEGING

De Rolling stones, U2 of Coldplay  allemaal bands die 2 uur lang kunnen knallen. Hoe doen ze dat? Heerlijk uit je dak gaan en toch goed die chemie behouden. Daarbij is de opbouw van de setlist super belangrijk. Ik geef jullie simpele en praktische tips waarmee je zult merken dat jullie Stage Performance een stuk dynamische en energieker wordt. Dit kan net het verschil maken om jullie optreden naar een professioneel niveau te tillen.

ZELFVERZEKERDHEID/IMPROVISATIE

Alles stresslampjes op rood omdat er even iets “mis” gaat. Voor velen van ons super herkenbaar! Improvisatie kan dan de redder in nood zijn. Sterker nog, improvisatie kan een optreden juist verreiken. Het samenspel en vertrouwen in elkaar is hierin belangrijk. Door ervaring, kennis en mijn coaching achtergrond, heb ik heel veel handvatten gekregen die je succesvol kan toepassen. Het eindresultaat is dat jullie hiermee de impact op het publiek vergroten en een unieke show geven op top niveau! play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play