menu Home

Over mij


7699_aboutlindaestelle

Biografie Linda Estelle

Na de HAVO ben ik begonnen op de vooropleiding aan de toneelschool in Arnhem om vervolgens toch te kiezen voor mijn ‘grote liefde’: de muziek. In 1996 startte dan ook mijn carrière als professioneel zangeres voor de popformantie T-Spoon waarmee ik als vocalist meerdere hits scoorde. In 1998 kwam de internationale doorbraak met de mega hit ‘Sex on the beach’ waarmee wij in meerdere landen en nummer 1 hit scoorde. Tot op de dag van vandaag toeren wij nog steeds in binnen en buitenland. 

 

 

 

 

 

Naast T-Spoon houd ik mijn bezig met nog veel meer muzikale activiteiten. Al meer dan 10 jaar maakt ik deel uit van de performance formatie the Diva’s of dance.

Diva’s of dance

De Diva’s of dance bestaan naast mij uit zangeres Anita Doth(ex-2 unlimited), Des’Ray( 2 Brothers on the 4th floor), Nance( Twenty4seven) en Ingrid Simons(bekend van Paul Elstak). Door de jaren heen kwamen wij elkaar zeer regelmatig tegen in kleedkamers of bij optredens voor radio & tv. En sinds 15 jaar staan we samen op grote podia en festivals als de formatie Diva’s of dance.

Nubian Queens

Naast T-Spoon en Diva’s of dance, heb ikin 2018 samen met mijn zakenpartner de groep Nubian Queens opgezet. Dit is een sensationele vocal groep waarin ik samen met Nathalie Makoma(Idols) en Miss Marjorie(Mai Tai)  krachtige popsongs. Dit gaat van Waka waka, Mesmerized en Proud Mary……. tot aan een ingetogen a-capella die overgaat in een energievolle gospelsong die iedereen kent…

Linda Estelle coaching

Naast mijn carrière als professioneel zangeres ben ik ook al jarenlang werkzaam als performance coach voor beginnende en ervaren vocalisten. In combinatie met mijn eigen ervaring ben ik mij de afgelopen jaren gaan verdiepen in zangcoaching. Hiervoor heb ik meerdere intensieve trainingsprogramma’s gevolgd, volgens de CVT pedagogische zangmethodiek, stemtechniek en les methodiek. Daarnaast ben ik sinds 2018 een gecertificeerd Intercultureel coach. Door mijn interculturele coaching achtergrond leg ik makkelijk de verbinding in diversiteit als het gaat om jong en oud, man en vrouw of culturele achtergrond. Op deze manier is mijn  trainingsprogramma ‘Applaus voor jezelf’ ontstaan. ‘Applaus voor jezelf’ is een trainingsprogramma waarin ik op muzikale wijze coaching en we werken zelfvertrouwen en zelfwaardering  door middel van een ‘Stage Performance’

Mijn lesstijl is ‘hands on’. Dit betekent dat je praktische tools krijgt waar je gelijk mee aan de slag kunt en die gelijk resultaat geven.

Samenwerking

Partijen met wie ik samenwerk of heb gewerkt:

Herman Brood Academie: Gastdocent ‘Stage Performance’

Next Level vocal coaching: Workshop ‘Stage Performance’

El Arte De La Vida beschermd Wonen: ‘Applaus voor jezelf’ trainingen

Zangschool Nandy Mannaert: Workshop ‘Stage Performance’

Popgroep The Sunclub: performance coach

 

Opleidingen

8 maanden durende opleiding CIVAS Intercultureel coach 2018

3 maanden durende ‘Tools for teachers’ Next level vocal coaching 2016

8 daagse training Oplossingsgerichte gesprekstechniek 2019

2 maanden training RET methodiekplay_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play